Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


4

Pinokijevci osvojili nagrade na Prolećnom Ubskom festiću

Kao što je lepo sa drugom podeliti kolač jednako je slatko i veselo podeliti uspeh! Sa vama želimo da podelimo radost povodom skorašnjih događaja u kojima su uzeli učešće naši vredni Pinokijevci. Na prvom „Prolećnom Ubskom festiću“, koji se održavao u Ubskom Kulturnom centru od 02. aprila do 05. aprila 2018. godine, stručni žiri koji se sastojao od profesora razredne nastave, profesora srpskog jezika , glumca i reditelja, prepoznali su talenat naše dece.
Rad, upornost, istrajnost, doslednost jesu vrednovani. U prilog tome govore nagrade koje smo osvojili. U veoma oštroj konkurenciji „Kreativna radionica Pinokio“ IJ predškolska grupa sa predstavom „Zlatokosa“, primećena je i zapažena u više segmenata dečjeg dramskog stvaralaštva. PU „Ub“ iz Uba dodelila nam je zahvalnicu za doprinos realizaciji vaspitno-obrazovnog procesa i unapređivanja saradnje predškolskih ustanova Mačvansko-Kolubarskog okruga.
Diplome koje su nam posebno drage jesu za najbolje kostime, scenografiju i najbolju žensku ulogu gde je nagrada pripala našoj Ivi Krsmanović za ulogu Zlatokose u istoimenoj predstavi. Iva nije krila svoje oduševljenje pa se brojnoj publici šarmantno zahvalila rekavši da joj ova nagrada pričinjava veliku čast. Publika je reagovala gromoglasnim aplauzom.
Pored Kreativne radionice Pinokio učešće u ovoj takmičarskoj manifestaciji uzele su i sledeće predškolske ustanove:
„Milica Nožica“, Valjevo sa predstavom „Sneg plave boje“,
„Neven“, Mionica sa predstavom „Deda Mrazova dijamantska svadba“,
„Poletarac“, Koceljeva sa predstavom „Ružno pače u potrazi za porodicom“,
„Naše dete“, Šabac sa predstavom „Patuljci savetuju“,
„Leptirić“, Lajkovac sa predstavom „Baby eurosong“,
„Kaja“, Ljig sa predstavom „Zvezdana i uobraženko“,
„Pinokio“, Valjevo sa predstavom „Zlatokosa“.
Poslednjeg dana festića, nakon uručivanja nagrada, mališani iz Predškolske ustanove „Ub“ odigrali su pozorišnu predstavu „Na putu oko sveta“ u čast pobednika Prolećnog festića.
Ovim putem bismo želeli da uputimo reči izuzetne zahvalnosti domaćinima festivala, organizatoru programa Mirjani Simić i direktoru festivala Gordani Milosavljević Marković, veliko hvala na pozivu, divnoj organizaciji, gostoprimljivosti i sjajnom pristupu, atmosfera je bila sjajna na festivalu i radujemo se budućim učešćima.
Nakon niza pomenutih dešavanja u kojima su učestvovali i koje su propratili u Ubskom Domu kulture, Pinokijevci su bili spremni za predah. U obližnjem kafeu počastili su se toplom čokoladom i proslavili uspeh uživajući u prolećnom suncu.
U povratku usledilo je još jedno iznenađenje za naše zaslužne mališane. Svratili smo do seoskog domaćinstva, gde su nas ugostili roditelji vaspitačice Anke Radivojević. Dečjoj radosti nije bilo kraja kada su ugledali par pasa spremnih za igru. Stvorio se idealan ambijent za istraživanje u seoskom domaćinstvu. Neki su po prvi put videli kravu, bili fascinirani stadom ovaca koje čuva za to dresiran i obučen pas, mazili jagnje staro tek par nedelja, videli kokoške i svinje, videli gde borave domaće životinje i kako se sprovodi briga o njima.
Deca su pokazala izuzetnu zainteresovanost i sjajnu povezanost sa životinjama, volju za interakciju i brigu o životinjama.
Nakon razdragane igre Pinokijevci su se okrepili u hladu vinove loze, posluživši se sa raznim slatkim đakonijama.
Puni utisaka vratili su se u vrtić nestrpljivo želeći da svoje dogodovštine što pre prepričaju. Da vam ceo doživljaj bude slikovitiji, slatke momente ovog posebnog dana zabeležili smo našim objektivom. Uživajte u fotografijama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *