Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


7

Osmomartovska priredba mlađe i starije grupe Pinokio.

Iz Kreativne radionice Pinokio danas se čula pesma! Ma ne jedna! Ređale su se pesma za pesmom i pesme nad pesmama, one koje veličaju i slave majku kao izvor dobrote, ljubavi, utehe, izvor sreće, radosti, i svega lepog što jeste svaka majka za svoje dete.
Najmlađi Pinokievci pripremili su izrazito kreativan i upečatljiv program. Pod sloganom “Mi smo deca sreće, naše srce dvaput je veće, najboljim mamama poklanjamo cveće”, svojim vaspitačima Marijom Maksimović, Tamarom Raičević i Vericom Polić prezentovali su svoj program prisutnim mamama, tatama, bakama, tetkama… Prisutnima, lica su se ozarila kada su ugledali svoje najdraže mališane kostimirane u pčelice i bubamare, koji šarmantno izvode različite pokrete uz muzičke numere, recituju, pevaju u nizu najlepše pesme.
Starija grupa Pinokijevaca takođe je dočekala svoje mame, raširenih ruku, entuzijastično, i nestrpljivo iščekujući momenat priredbe. Pod sloganom:”Neka sve mame sveta žive hiljadu leta”, program su realizovali uz pomoć i podršku svojih vaspitača Ružice Aleksić i Suzane Jakovljević. Numere kojima su se deca posebno istakla bile su: “Pesma za naše mame”, “Mati”, “Majka je najlepša bajka”… od dramskog dela do recitala, od klasičnih dečjih numera, preko zvuka tradicionalne srpske muzike, do modernih plesova, deca su pokazala šta su sve naučila u ovom lepom periodu pripreme priredbe, tih dana kada su istinski uživali u zajedništvu ispoljavajući svoj dar i kreativnost na najrazličitije načine. Ovaj doogađaj danas bio je samo momenat u nizu dečjih kreacija, stvaranja, bio je ovo lep način da se jedan period zaokruži i da mamama i dragim damama pokažu svoju naklonost, ljubav, način da odaju svoje poštovanje i zahvalnost i to su učinili zaista na divan način, kako to samo deca znaju.
I možda je najadekvatnija „Pesma za mamine oči“ Mire Alečković, da prenese poruku najdražim od najdražih.
Za sve besane noći
i za sve brižne oči
koje si od mene krila,
za sve uzdahe tvoje,
za oči koje se boje,
za mene, majko mila,
za sve poljupce tvoje,
za ruke tvoje meke,
za reči tople blage;
koje si šaputala,
za sve, za sve ti hvala,
za svu odšitu dugmad,
za sve nemirluke moje,
za porube koje si šila,
za svaku tvoju suzu
koja nije potekla,
za sve što si mi dala,
za sve što si mi rekla,
hvala ti, majko mila.
Verujemo da ste znatiželjni da pogledate fotografije sa današnjih priredbi mlađe i starije uzrasne grupe Pinokio., Uživajte!
Svim damama od srca želimo srećan Osmi mart

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *