Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


1

Još jedna nagrada za IJ predškolsku grupu “ Pinokio „

Povodom Svetskog dana hrane od strane ZZJZ Valjevo raspisan je konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova za decu predškolskih ustanova i učenike osnovih škola. Ove godine, tema na koju je trebalo kreativno odgovoriti bila je:“Hrani se pravilno i budi zdrav“.
Mladim Pinokijevcima ideje I kreativnost nisu zafalili, čak naprotiv. Skromno ćemo se pohvaliti još jednom u nizu osvojenom nagradom na konkursu ovog tipa. Deca su svoju maštovitost protkala u radove koji su zaista bili u skladu sa specifičnom temom, jedinstveni i u mnoštvu radova zapaženi.
Svake godine se 16. Oktobar obeležava kao značajan datum u Kalendaru javnog zdravlja i tada se sprovodi kampanja: Oktobar – mesec pravilne ishrane kako kod nas tako I u oko 150 zemalja širom sveta. Kampanju koju u Valjevu realizuje Zavodi za javno zdravlje uz podršku zdravstvenih i obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i Crvenog krsta, završena je juče centralnim programom u Belanovici .
Kroz brojne aktivnosti, predavanja i kreativne radionice, koje su organizovane tokom oktobra deci je približen pojam pravilne ishrane. Sve češći zdravstveni problem jeste gojaznost dece koja je zastupljena u velikoj meri i o tome treba govoriti. Razlog za sve veći broj gojazne dece su pogrešne navike u ishrani.
Osnovni cilj ove kampanje jeste plasiranje dobrih ideja kroz vaspitno-obrazovni rad I to da se kod dece razvije svest I da deca steknu konkretna znanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani, da deca formiraju ispravne stavove i ponašanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *