Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


6

Muzička radionica i veronauka

Muzička radionica „Pinokio“ koju vodi Mina Avramović, diplomirani muzički pedagog svečano je otpočela. Deca su već imala priliku da prisustvuju prvim časovima hora, sa vežbama za razvoj muzičkih sposobnosti, takođe, pojedinci su imali svoja prva iskustva odsviravši svoje prve note na veličanstvenim dirkama klavira u okviru individualnih časova. Program koji je planiran u sklopu dnevnih aktivnosti dece, organizovan je i realizovan na najlepši način.
Maštovitost, muzikalnost, razvoj govora i komunikativnosti kod dece, društvenost i samopouzdanje, ritam i koordinacija pokreta, jesu ciljevi ka čijem ostvarenju je usmerena naša saradnica u narednom periodu.
Po rečima vaspitača, deca su se sa časova hora i klavira vraćala u svoje grupe nasmejana, puna lepih utisaka, sa voljom da ponovo čas pohađaju. Kako stvari stoje, izgleda da je ovo početak jednog divnog, zabavnog putešestvija kroz muziku.
Upoznavanje s religijom, pre svega, jeste civilizacijski čin. Bez poznavanja religije ne može se upoznati i razumeti kultura i civilizacija modernog sveta. Za prosvećenog čoveka religija je svetlost i nadahnuće u životu i stvaralaštvu. Časovi veronauke u okviru Kreativne radionice, vrtića Pinokio upravo jesu usmereni ka upoznavanju dece sa religijom, približavanje Pravoslavlja deci, i dobar način da se određene norme, moral i vrednosti deci prikažu iz specifičnog, njima jasnog ugla. Tu sa nama, u svojoj misiji, časove veronauke vodi veroučiteljica Vida Vitezović.
Bilo bi neobično da nismo pripremili još jedno iznenađenje za naše mališane. Iskoristićemo ovaj momenat da najavimo još jednu radionicu u Pinokiu.
Od novembra meseca startujemo sa programom „Pinokijeva plesaonica“. Časove će voditi Suzana Jakovljević, instruktor modernog plesa, vaspitač Kreativne radionice Pinokio.
Sport i umetnost spojeni u jednoj disciplini mogući su u plesu! Na krilima muzike ponešeni ritmom učićemo da plešemo različite plesne stilove: show dance i savremena igra, disco-dance, Hip hop i MTV style… Ples je aerobna aktivnost koja telu donosi brojne prednosti. Povećava nivo energije, poboljšava držanje, koordinaciju pokreta, povećanje mišićne mase, ali i oblikuje telo. Za plesanje je potrebno mnoštvo pokreta i održavanje ravnoteže. Plesanje je aktivnost koja zahteva uravnoteženost pokreta i izvođenje raznih, ponekad zahtevnih, koraka. Sve to će poboljšati fleksibilnost deteta na mnogo zabavniji I kreativniji način. Svladavanje novih koraka dovešće do stvaranja radosti novih postignuća i ojačati samopouzdanje kod dece. Vežbanje zahteva usklađenost sa muzikom. Poznato je da fizička aktivnost podstiče dobro raspoloženje. Još jedna važna stvar jeste da u toku plesnih treninga radimo kako na motivaciji i ostvarivanju ukupnog potencijala pojednica u datom momentu, tako radimo i na osnaživanju timskog duha i zajedništva među decom.
Očekujemo vas na besplatnim promotivnim časovima u sledećim terminima:
24.10.2017. od 16:30 do 17:30h
26.10.2017. od 16:30 do 17:30h
30.10.2017. od 16:30 do 17:30h
u prostorijama Kreativne radionice Pinokio.
Časovi su za decu uzrasta od 3 do 7 godina.
Do sledećeg izveštaja iz naših kreativnih avantura, šaljemo najlepši pozdrav! Uživajte u našim fotografijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *