Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


4

Dečja nedelja – 3.dan – Gradimo mostove među generacijama

Suncem obasjano dvorištance Kreativne radionice Pinokio bilo je gostoprimljivo I dragi Pinokijevci otvorenog srca, raširenih ruku dočekali su svoje prijatelje, drugare predškolce iz PU “Milica Nožica”ˇ, vrtića Hajdi.
Uz najpoznatije pesmice, veseli dečji žagor se orio, deca su sa radošću iščekivala početak lutkarske predstave “Tri praseta” koje su za goste I Pinokijevce izveli vaspitači IJ predškolske grupe i vaspitači Pinokija.
Predstava je protekla veoma uspešno, publika je sa oduševljenjem reagovala na duhovite opaske likova ove modernizovane verzije klasične bajke. Pevali su zajedno, osmehujući se I glasno komentarišući, iskrenim reakcijama, kako to samo deca umeju.
Naše posetioce dočekalo je I lepo iznenađenje, pored slatke zakuske I posluženja, pridružio im se domaćin vrtića – Pinokio lično. Dečjoj radosti nije bilo kraja. Pinokio ih je sve primio u zagrljaj, obradovavši se! Usledilo je đuskanje, a zatim I zajedničko fotografisanje, jer ovakve momente vredi zabeležiti.
Kako je dan odmicao, ideje nam nisu manjkale. Sledeća aktivnost bila je pod parolom: “Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica”. Radionica sa vaspitačima IJ predškolske grupe gde su deca imala priliku da uživaju u umetničkom momentu. Svi pod jednim krovom – crtali su I pravili su zajednički, veliki pano – kuću.
Zabavi se kraj ne naslućuje. Pinokijevci su nastavili sa sportskim aktivnostima u svom dvorištu.
Svakodnevno decu edukujemo u doborm sportskom duhu, dok akcenat stavljamo na promociju zdravog načina življenja I odrastanja, razvijanje I negovanje timskog duha, a sve to uz konstantnu rekreaciju I boravak na svežem vazduhu I u čistoj sredini, u prirodi.
Fotografije koje prilažemo otkriće vam bar delić atmosfere sa trećeg dana Dečje nedelje u Kreativnoj radionici Pinokio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *