Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Dogadjaji


1

Dečja nedelja – Gradimo mostove među generacijama – 1.dan

Ove godine, nedelja u znaku dece obeležava se od 2.-8. oktobra, pod nazivom:“Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta“.
U okviru Kreativne radionice vrtića „Pinokio“, dečju nedelju otvorili smo nizom interesantnih aktivnosti.
Izdvojena jedinica PU „Milica Nožica, predškolska grupa Kreativne radionice“ Pinokio“ sa drugarima Pinokijevcima iz starije vaspitne grupe, sadili su „Drvo generacije“ i zajednički učestvovali u pravljenju „Table dečjih želja“, iskazujuci na iskren i kreativan način sve ono što što je za njih lično važno, ono što sanjaju i čemu teže.
U drugom delu aktivnosti pod naslovom:“Drug drugu“*pravili su narukvice prijateljstva koje su poklanjali međusobno.
Predskolci Pinokijevci imali su još jedan nesvakidasnji doživljaj. Bili su u poseti muzičkoj školi „Zivorad Grbic“, gde su stekli nove prijatelje, decu muzičare koji su im priredili koncert. Ali to nije sve. Imali su priliku da se upoznaju sa muzičkim instrumentima, za mnoge od njih to je bio prvi susret sa tim magičnim predmetima koji pod vestom rukom mladih umetnika stvaraji neopisivo lepe zvuke i raznovrsne melodije. Sa najvećim oduševljenjem deca su uživala u klasicnoj muzici, a neki su pozeleli da instrument i zasviraju. Mozda se bas medju njima kriju buduci muzički talenti, vreme ce pokazati .
Mi smo tu da njima predstavimo mogućnosti koje su im na raspolaganju, da razvijamo i negujemo ljubav prema muzici i muzičkom stvaralastvu od detinjstva.
Prvi dan Dečje nedelje je protekao fantastično, deca su puna utisaka i željno iščekuju dalje aktivnosti sa kojima nastavljamo već sutra. Do tada uživajte u našim fotografijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *