Kreativna radionica Pinokio Blog

Kategorija: Aktivnosti


1

Kalina – ” Devojčica velikog srca “

Svi smo mi u neku ruku kolekcionari. Neko sakuplja značke, neko poštanske marke, neko sličice neko prijatelje. Neko sakuplja osmehe a drugi u svom leksikonu sabiraju dobra dela. Izmamiti osmeh na dečjem licu – – -> neprocenjivo! Postoje deca koja otvorenog srca, nesebično poklanjaju drugoj deci. Tada se stvari sagledavaju iz jedne nove perspektive i priča dobija veću vrednost.
Jedna od onih koji sa posebnom radošću i elanom vole da poklanjaju jeste Kalina.
Da, da… Sigurno ste se setili! To je ona simpatična curica, naša draga Beograđanka, maštovita prijateljica koja je svoje kreativne ideje i veštinu izrade nakita podelila sa znatiželjnim Pinokijevcima.
Ovog puta, prilikom svoje posete prijatno nas je iznenadila podelivši svakojake poklone.
Svoju iskrenu želju pretočila je u stvarnost i donirala svoje ljupke haljinice, svečane cipelice, specifične asesoare, edukativne igračke, zabavne igračke neobičnih karakteristika.
Kalinu krase divne osobine. Ona je želela da ti lepi predmeti dobiju novu šansu da kao što su nju u igri razonodile, sada uvesele i njene nove prijatelje, učinivši njihovu igru sadržajnijom. Kalina je ovim gestom decu jako obradovala. Ove novotarije upotpuniće njihovu kolekciju rekvizita i sredstava za igru.
Od dece možemo mogo naučiti!
Kada ovakvi primeri zablistaju kao biseri dobrote i humanosti šalju jasnu poruku drugima da deleći, istina je, usrećujemo druge ali kada se daje iskreno posebna radost ispunjava srce onog koji poklanja.
Važno je kod dece razvijati empatiju i negovati prave vrednosti.
Poklonjene stvari sada imaju novu svrhu u misiji za dečji osmeh.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *